Omgeving

Wat te doen in de omgeving

---------------------------------------------

Een vakantie in de Provincie Almeria biedt voor elk wat wils.

Of je nu houdt van de bergen, de zee, natuurparken of cultuursteden ... je vindt het er allemaal en dit op relatief korte afstand van het vakantiehuis.

 

Hierbij een beknopt overzicht:

 

Aan de zijde van de Sierra de los Filabres ligt het dorpje Albanchez met zijn typische witte huizen en steile straatjes. In het dorp zijn kruidenierswinkels, bakkers, slager, bars, publiekelijk zwembad met restaurant, voetbalveld met kunstgras, hotel-restaurant (dagmenu, a la carte en tapa's , je kan er ook pizza afhalen,). Een medical center met ambulance dienst is ook aanwezig in het dorp wat meestal niet het geval is in het binnenland. Door de centrale ligging (nieuwe autostrade op 15 min rijden) kunt u verschillende dagtrips maken naar "witte dorpjes" of steden, strand, waterpretparken, grotten, dierentuin, natuurparken, filmstudio's.... In de omgeving is het een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. De omgeving van Albanchez heeft verrassende contrasten en zeer uiteenlopende landschappen, prachtige natuurgebieden en bekoorlijke strandjes.

Cabo De Gata

Bergen

 

* Sierra Nevada:

- Tot laat in het voorjaar skimogelijkheden in Pradollano, het skigebeid met het meest aantal zonuren van Europa.

- Ook in de zomer is er van alles te doen zoals wandelen, paardrijden, klimmen en mountainbiken.

 

* Las Alpujarras:

- Weidse hoogvlakte ten zuiden van de Sierra Nevada.

- Deze streek is altijd een arm en geïsoleerd gebied geweest; de oude tradities leven echter nog sterk onder de bewoners

 

Sierra Nevada

De kust

 

De Costa Almeria (oost Andalusië) is een mooie rustige streek die nog ongekend is. Deze streek heeft veel te bieden en is zeer verschillend van natuur. De kuststreek is ongeveer 120 km lang en biedt de bezoeker prachtige contrasten. Langs deze rotskust vind je nog het authentieke Spanje. Rustige stranden en pittoreske dorpjes, met niets dan maagdelijk witte huisjes.

 

* Mojácar: witte huisjes, smalle straatjes, pleintjes en terrasjes. Traditioneel en toch net dat beetje anders.

* Garrucha: met een kleine vissers- en jachthaven en visrestaurantjes. Hier worden de grote rode gamba's gevangen, één van de spectaculairste gerechten uit de Andalusische keuken.

* San Miguel: vissersdorp en flamingo´s (Las Salinas de Cabo de Gata)

* San José: paradijs voor watersporters

* Playa de los Genoveses en Playa Mónsul, met indrukwekkende duinen en grote rotsen in allerlei vormen.

* Rodalquina: goudmijnstadje (Indiana Jones and the last Crusade)

* Las Negras: vissersdorp

 

Cultuursteden

 

* Almeria: tapasparadijs en belangrijke (oude) havenstad

* Granada: unieke architectuur (het Alhambra) en de meest bezochte stad van Spanje

* Malaga: bruisende havenstad

 

Toeristische routes

 

Er zijn verschillende toeristische routes die Almeria verbinden met de provincie Granada en de Alpujarras-route met zijn prachtig landschap en zijn steden: Benhadux, Gador, Aljama de Almeria, Canjayar, Laujar, Alcolea, Berja, Arra, El Ejido, Dallias, Roquetas de Mar en Almeria zelf. Langs de kust bevindt zich een andere route met kliffen in Cabo de Gata, Salinas, Rodalquillar en rustige stranden zoals in Carboneras, Mojacar, Garrucha en Vera. Op deze route liggen ook de steden Nijar en Sorbas, die bekend staan om hun ambachtelijke producten. In het noorden van de provincie bevindt zich de zogenaamde Velez-route waar men Velez Rubio kan bezoeken (een bezienswaardig kasteel) en Velez Blanco met zijn beroemde Letreros grot met voorhistorische schilderingen.

Alhambra

Pretparken, sport en avontuur

 

* 4x4 Jeep Safari

* Mini-Hollywood (Oasys Theme Park) en Texas Hollywood (Fort Bravo)

* Waterpretpark

* Kayak

* Snorkelen en duiken

* Paardrijden

* Mountainbike

* Golf

* Skiën

© All Rights Reserved